Zavolajte nám +86-755-27806536
Napíšte nám tina@chenghaodisplay.com

Ako si vybrať TFT LCD modul

2023-08-11

Popularita inteligentných elektronických produktov nielen jemne zmenila spotrebiteľské návyky ľudí, ale tiež posunula súvisiace komponenty reprezentovanéTFT LCD modulydo pozície pozornosti ľudí. Takéto zobrazovacie zariadenia sú široko používané v produktoch spotrebnej elektroniky, ako sú inteligentné telefóny, tablety, monitory, televízory a inteligentné nositeľné zariadenia. Ako sa tento trend prehlbuje, miera pozornosti súvisiacim technológiám a komponentom bude naďalej stúpať. Väčšina ľudí nevie veľa o tom, ako si vybrať modul TFT LCD. Nižšie vám Chenghao Display predstaví, ako si vybrať TFT LCD modul.

1. Rozlíšenie

Farebný obraz má veľký vplyv na náš vizuálny zážitok. Čím je obraz skutočnejší a jasnejší, tým lepší je efekt. Keďže rozlíšenie zobrazenia obrázka a videa je odlišné, chceme ho urobiť jasnejším, vyžaduje si lepšie rozlíšenie a malo by sa zobrazovať na obrazovke s dobrým rozlíšením. Podľa zásady, že pre lepší efekt musia byť pixely TFT LCD modulu vyššie ako pixely obsahu displeja, zvolímergb zobrazovací modulvidieť jeho rozlíšenie.

2. Rozmery

Veľkosti obrazoviek rôznych elektronických produktov nie sú rovnaké. Aj tie lepšie televízory sú rozdelené do mnohých veľkostí. Aj keď tieto displeje dokážu jasne zobraziť lepšie video efekty, zážitok zo sledovania stále nie je rovnaký. Podobne to ovplyvní aj veľkosť TFT LCD modulu, ktorý je potrebné použiť v displeji, pretože rôzne obrazovky vyžadujú rôzne veľkosti modulov, takže výber modulov musí zohľadňovať požiadavky vonkajších rozmerov.

3. Koordinácia okruhu

Akýkoľvek druhmalý displejmusí byť pripojený k napájaciemu zdroju, aby sa mohol normálne používať. Vzhľadom na rôzne obrazovky sú interné zobrazovacie moduly odlišné, takže obvody v tomto module je potrebné pripraviť vopred. Ak dizajn nie je správne vybraný, bude to priamo ovplyvňovať efekt použitia dôležitých systémov. Spôsob adaptácie spočíva v porovnaní systémových zdrojov a charakteristík modulového obvodu pre koordináciu obvodov. Na výber sú vhodné len tie, ktoré spĺňajú požiadavky.


Pred výberom aTFT LCD modulZákazníci potrebujú nielen vytvoriť celkový plán technických parametrov, ale potrebujú aj simulovať prostredie použitia cieľového nástroja. Je to spôsobené tým, že rôzne produkty sa používajú v rôznych prostrediach a aplikačných scenároch a často existujú rôzne požiadavky na výkon komponentov a samotných produktov, ako sú vizuálne efekty, pozorovacie uhly, rozlíšenie displeja atď.



We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy