Zavolajte nám +86-755-27806536
Napíšte nám tina@chenghaodisplay.com

Technická analýza

Čitateľný LCD DISPLEJ na slnku

LCD displeje s vysokým jasom

 

* Na dosiahnutie najlepšieho zážitku zo sledovania vášho displeja vo vonkajších aplikáciách s vysokým okolitým svetlom sú riešenia displeja s vysokým jasom nevyhnutnosťou.


* Tam, kde vylepšenie jasu, antireflexné a antireflexné fólie pasívne zlepšujú viditeľnosť displeja v týchto scenároch, aktívne vylepšenia vysokého jasu displeja vedú k najlepšej viditeľnosti obrazovky.

 

LED koľajnice

* ChengHao môže pridať vysokoúčinné lišty LED podsvietenia k displejom s nízkou svietivosťou. Tento produktový rad poskytuje jednoduchšiu a menej nákladnú možnosť výmeny lámp a zdrojov energie v existujúcom LCD paneli.


* Podsvietenie displeja môže byť tiež vymenené, aby vyhovovalo rozpočtu energie, čo je zvyčajne problém v mobilných aplikáciách napájania z batérie. Systém podsvietenia ChengHao dokáže často udržiavať úroveň jasu na oveľa nižšej úrovni výkonu ako systém podsvietenia z výroby.


* Potrebujete displej, ktorý môže vidieť každý a všade. To je dôvod, prečo ChengHao Display používa kombináciu technológií, ako sú dobre navrhnuté lišty LED podsvietenia, výber komponentov LED, optické lepenie a vylepšenia filmu na zníženie odrazov svetla a zachovanie alebo zvýšenie kontrastu pre vyššiu účinnosť.


* Výsledkom je displej, ktorý je viditeľný vo všetkých prostrediach a vytvorí všestrannosť a spoľahlivosť, ktorá vám a vášmu tímu umožní sústrediť sa na to, čo robíte najlepšie, a nie na dostupné nástroje.


Viditeľnosť v najjasnejšom alebo najtmavšom prostredí.


Reflexný polarizátor

*Reflexné polarizátory sú najlepšou voľbou pre displeje na priamom slnečnom svetle, ale nie sú ideálne pre slabé svetelné podmienky. Keďže reflexný polarizátor odráža späť 100 % svetla, ktoré prijíma, čím jasnejšie je okolité prostredie, tým ľahšie bude čítanie na displeji.


*Pretože svetlo iba odrážajú a nevytvárajú ho, sú tieto polarizátory najvhodnejšie pre monochromatické displeje. Reflexné polarizátory zvýšia kontrast displeja a budú mať minimálnu spotrebu energie a tvorbu tepla.

 

VÝHODY REFLEXNÝCH LCD POLARIZÉROV

Čím jasnejšie je okolité svetlo (svetlo, ktoré je dostupné zo slnka, kancelárskych svetiel atď.), tým je kontrast ostrejší a tým je čítanie ľahšie.

 

NEVÝHODY REFLEXNÝCH LCD POLARIZÉROV

*Podsvietenie nebude podsvietenie displeja, pretože akékoľvek svetlo umiestnené za polarizátorom bude zablokované prechádzať cez predný kus skla.Poznámka: Je možné použiť reflexný polarizátor s bočne osvetleným LED displejom alebo okrajovo osvetleným LED displejom.


*Bočne osvetlený displej umiestňuje LED diódy nad reflexný polarizátor. Toto je obľúbená možnosť, pretože poskytuje ostrý kontrast s ďalšou výhodou, že je tenšia (v osi Z) ako LCD s podsvietením.


Transmisný polarizátor

Pri transmisívnom polarizátore musí byť zapnuté podsvietenie displeja, aby bol displej čitateľný. Tento typ polarizátora neodráža žiadne svetlo, a preto nie je ideálny pre čitateľnosť na slnku. Výhodou transmisívneho polarizátora oproti transflektívnemu však je, že podsvietenie je výrazne jasnejšie.Tento typ polarizátora je ideálny pre konzistentné slabé svetelné podmienky.

 

VÝHODY TRANSMISÍVNYCH LCD POLARIZÉROV

Podsvietenie za transmisívnym polarizátorom bude jasnejšie ako rovnaké podsvietenie za transflektívnym polarizátorom, vďaka čomu bude celkový displej jasnejší.Je tiež možné znížiť budiaci prúd LED s cieľom predĺžiť polčas životnosti podsvietenia.

 

NEVÝHODY TRANSMISÍVNYCH LCD POLARIZÉROV

Displej sa nedá čítať, keď je podsvietenie vypnuté. Pri nepriamom slnečnom svetle sa môže obraz zdať trochu „umývaný“, ale E3 môže na priepustné displeje pridať AR filmy, aby sa obmedzili odrazy vonku.

 


We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy