Zavolajte nám +86-755-27806536
Napíšte nám tina@chenghaodisplay.com

Čo spôsobuje zožltnutie TFT LCD displeja?

2023-04-14

Medzi chytré produkty, ktorétft lcd displejeVšetky elektronické produkty sú pri dlhodobom používaní náchylné na rôzne problémy. Dnes si povieme o situácii, že tft lcd displej po dlhšom používaní zožltne. Tieto dôvody spôsobia, že TFT LCD displej zožltne.

Tft lcd displej môže zožltnúť. Vieme, že samotný tft lcd displej nemôže vyžarovať svetlo sám o sebe, ale musí byť osvetlený podsvietením. Potom môže tft lcd displej zožltnúť, takže TFT zožltnedisplej LCDsúvisí s podsvietením LCD obrazovky. Nasledovné sú dôvody, prečo môže TFT LCD displej zožltnúť:

 

1. Dôvod starnutia podsvietenia TFT LCD displeja. Luminiscencia TFT LCD displeja závisí najmä od podsvietenia, ale naše podsvietenie je platné. Ak je v sklade dlhší čas uskladnený, podsvietenie ľahko starne. Vo všeobecnosti by podsvietenie nemalo presiahnuť tri mesiace od výroby doLCD modulmontáž predtým, ako ju zložíme. Čím dlhší čas, tým vyššia je pravdepodobnosť, že tft lcd displej zožltne.


2. Dôvod farebného a teplotného útlmu LED svetiel. Každý, kto rozumie tft lcd displejom vie, že tft lcd displeje majú životnosť, ale to neznamená, že tft lcd displeje, ktorých životnosť presahuje optimálnu životnosť, sa nebudú zobrazovať. Je to preto, že farebná teplota LED svetiel klesá s predlžovaním životnosti, raz za rok. Keďtft lcd displejzožltne, teplota farby LED svetla sa môže zmeniť, čo má za následok zožltnutie.

 

3. Farba tft lcd displeja nie je jednotná. Ďalším dôvodom je, že miestny tft lcd displej zožltne alebo to môže byť spôsobené nerovnomernou farboutft lcd obrazovkasám. Týmto spôsobom je možné merať rovnomernosť chromatickosti tft LCD displeja, aby sa zistilo, či je v normálnom rozsahu. Ak je možné príčinu vylúčiť, farba tft lcd displeja je nerovnomerná.

 


Po vyššie uvedenom úvode verím, že ste hlboko pochopili dôvody žltnutiaTFT displej. Ak sa chcete dozvedieť viac o tft LCD, kontaktujte nás nasledujúcimi spôsobmi!


We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy